Aktivnosti

 Alpsko smučanje, carving, telemark, deskanje na snegu

   

Smučišče Krvavec ima 30 km odlično urejenih smučarskih prog, Snežni park ter apres ski na smučišču vabijo!

Popolno zimsko doživetje
Smučarsko središče z najlepšim pogledom ima odlično urejene smučarske proge na nadmorski višini od 1450 m do 1971 m, kar zagotavlja odlične pogoje za smučanje na naravnem in kompaktnem snegu. Nudi 30 km odlično urejenih smučarskih prog  ter jamči 100 smučarskih dni v vsaki sezoni. Proge so razgibane, po težavnosti raznolike, primerne tako za rekreativne in profesionalne smučarje, kot tudi za smučarje začetnike.

Smučišče Krvavec se nahaja v občini Cerklje na Gorenjskem. Od glavnega mesta Ljubljane oddaljen le 25 km in hkrati najbližje smučišče mednarodnemu letališču  v Evropi (Brnik, 8 km).

Dodatna zimska ponudba
Šola smučanja (alpsko smučanje, carving, telemark, deskanje na snegu), izposoja in servis smučarske opreme, snežni park, poligon za začetnike, otroški trak in vrtiljak, tekmovalni poligon, proga z elektronskim merjenjem časa, proga z neteptanim snegom, nočno sankanje, snowbiking, garderoba, in brezplačno parkirišče.

Namig: Za uživanje na snegu ne potrebujete niti lastne smučarske opreme, saj vas bomo v izposojevalnici opreme oblekli od nog do glave.

 Kolesarske poti

 

Aktivna doživetja narave in podeželja lahko doživite med barvitimi polji in  razgibanimi hribi Občine Cerklje na Gorenjskem. Označenih je 8 kolesarskih poti, tako nižinskih kot višinskih, na katere se lahko odpravite s cestnim ali gorskim kolesom. Informacijska tabla z zemljevidom je na voljo v središču Cerkelj pred Petrovčevo hišo, vse poti pa so na terenu označene s tablicami, tako da je smer poti jasno vidna. Poti vodijo mimo kulturnih, zgodovinskih in naravnih znamenitosti, ki popestrijo doživetje kolesarskega izleta. Obilo užitka na kolesu ob lepotah naših krajev!

Grad Strmol

 

Grad Strmol leži na obronkih Dvorjanskega hriba v bližini Cerkelj na Gorenjskem. V 13. stoletju so se tu naselili vitezi Strmolski, po katerih je utrdba tudi dobila ime in ga obdržala kljub nenehnim menjavam lastnikov. Skozi burna stoletja je Grad Strmol ohranil svojo prvotno obliko, zato spada med najstarejše in najbolj ohranjene gradove na Slovenskem.

Bike Park Krvavec

 

Gorske kolesarske poti

Ljubitelji spustov imajo na voljo kar 16km gravitacijskih poti: Rock’n’flow, Muci in Bambino. Če je Rock’n’Flow primeren za kolesarje z več kolesarskega znanja, je Muci namenjen tako začetnikom, kot prekaljenim mačkom, ki si želijo uživaški dan na kolesu. Bambino, ki se vije od Hotela Krvavec do zgornje postaje kabinske žičnice, pa je primeren tudi za tiste, ki se z gorskim kolesom spustijo prvič.
Ljubitelji Cross Country prog se lahko podajo na progi XC Allroad in XC Scott, katerih skupna dolžina je 11km.

Jadralno padalstvo

 

Visoka lega vzletišča, vzpon s kabinsko žičnico, odlični pogoji za vzlet in prečudovit panoramski pogled. Krvavec je zelo priljubljeno vzletišče za jadralno padalstvo, saj je blizu Ljubljane in je hitro in enostavno dostopno. Visoka lega vzletišča omogoča dolge spuste, posebna prednost pa je dostop s kabinsko žičnico. Krvavec nudi zelo dobre pogoje za jadranje, zato je priljubljen tudi za tandemske polete in odlična izbira za prvo izkušnjo z jadralnim padalom. Panoramski polet vam bo postregel s prekrasnim pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe in Karavanke.

Pohodništvo in Nordijska hoja

 

Krvavec se v poletnem času prelevi v gostoljubno oazo za pohodnike. Predvsem zaradi svežega gorskega zraka, čudovitih razgledov, domače kulinarike, številnih zdravilnih zelišč, urejenih pohodnih in kolesarskih poti ter Plečnikove kapele Marije Snežne, ki z združenimi močmi ustvarjajo izjemno visokogorsko izkušnjo, je poletni obisk Krvavca več kot prijeten za telo in duha.

Nordijska hoja je preprosta vadba, s katero krepimo celo telo. Pozitivno vpliva na predvsem na izgubo telesne teže, prekrvavitev in gibljivost telesa, ravnotežje, koordinacijo, aerobno vzdržljivost in zdravo hrbtenico. Nordijska hoja je zaradi svoje enostavnosti primerna prav za vse starostne skupine. To je ena najbolj zdravih vadb, ki od vadečega ne zahteva predhodne fizične pripravljenosti, prav tako pa ne obremenjuje sklepov.

Ribolov

 

Najbližji ribolov je Ribnik Lahovče in je 1,8 km oddaljen od hotela.

  • MOŽNOST RIBOLOVA ameriški somič, krap, linj, som
  • VRSTA RIBOLOVA beličarjenje, talni ribolov, vijačenje
  • DOVOLJENE VABE umetne vabe, vabe rastlinskega izvora, vabe živalskega izvora
  • TIP VODE stoječa

Postojnska jama s človeško ribico in zmajevimi mladiči

 

Svojo pot po jami začnete na vstopnem peronu edinstvene jamske železnice, kjer zlasti v poletnem času vlada živahen turistični vrvež. Jamski vlakec vas najprej zapelje skozi umetni predor, zatem nadaljujete skozi prvi naravni rov, ki je črn zaradi uničenega bencina med drugo svetovno vojno. Sledita dve dvorani, najprej bogato zasigana. Gotska dvorana in za njo Kongresna (nekoč imenovana Plesna) dvorana, ki je že skoraj dve stoletji izredno privlačno prizorišče za koncerte in druge prireditve. Med ogledom naravnih skulptur z vlakom prevozite 2 kilometra do Velike gore, kjer izstopite in ogled nadaljujete peš. Pot vas vodi prek Velike gore (Kalvarije) čez Ruski most v Lepe jame, ki jo sestavljajo Dvorana cevčic, Bela dvorana in Rdeča dvorana – imena so dobila po značilni barvi in obliki kapnikov – vse do Briljantovega rova, kjer se nahaja najznamenitejši kapnik in hkrati simbol Postojnske jame – Briljant. Peš si ogledate še akvarij s človeškimi ribicami v Koncertni dvorani. Ogled se zaključi z vstopom na vlak in vrnitvijo na površje.

Blejsko jezero z Blejskim gradom in Blejskim otokom

  

6 km pot okoli jezera je ravno prav dolga za lažjo rekreacijo, na primer sprehod ali vožnjo s kolesom. Pot vodi tudi do razglednih vzpetin – na Grajski grič in bližnje hribe, od koder je čudovit razgled. Odpočijte si na eni od klopc in uživajte v razgledu na jezero z otočkom in na Karavanke v daljavi ter opazujte igro račk in labodov na vodi. Zelo priljubljena aktivnost je veslanje, saj se Bled lahko pohvali z dolgo tradicijo veslaškega športa in gostitvijo mednarodnih veslaških tekmovanj. Poleti se lahko ohladite v vodi ali uživate na grajski plaži, ki vsako leto privablja množice turistov. V zelo nizkih zimskih temperaturah pa jezero tudi zaledeni. Bi se upali zadrsati po njegovi gladini?

Najprepoznavnejši simbol otoka je cerkev Marijinega vnebovzetja z dolgo in pestro zgodovino, vendar pa se za bujnim zelenjem skriva še več zanimivih otoških zgradb, kot so zvonik, cerkev, kaplanija in proštija, mala puščavnica ter nekaj skrivnostnih legend.

Sotestka Vintgar

Soteska, skozi katero teče čudovita zelenkasta reka Radovna s svojimi tolmuni, slapovi in brzicami. Na koncu nas pričaka mogočen, okoli 15 metrov visok slap Šum, najvišji slovenski rečni slap.

Slap Savica, Bohinj

Najbolj znan in obiskan slovenski slap, visok 78 m, z manjšim vodnim krakom, dolgim 25 m.

Slap Peričnik v Dolini Vrat

Eden najbolj znanih slovenskih slapov, ki ga sestavljata spodnji slap, visok  52 m, okoli katerega se lahko sprehodite,in zgornji slap, visok 16 m. Slap Peričnik si lahko ogledate tudi med pohodom po poti Triglavske Bistrice.

Pro Karting Slovenija

 

Telemach Prokarting se nahaja na Letališču Ljubljana, uporabnikom pa ponuja vrhunsko in varno adrenalinsko zabavo. Tehnično zahtevna konfiguracija proge predstavlja pravi vozniški izziv. Ponujamo nekaj različnih postavitev proge, ki so bile izjemno pozitivno ocenjeni s strani uporabnikov in strokovnjakov. Profesionalno osebje kartodroma je skozi celo sezono zagotavlja tehnično brezhibno stanje steze, kartingov in maksimalno varnost voznikov. Posebnost TELEMACH PROKARTINGA kartodroma je svetovanje s področja tehnike dirkalne in varne vožnje. TELEMACH PROKARTING Ljubljana je izjemno pomemben tudi v širšem pomenu, predvsem na področju prometne edukacije, varnosti v prometu in mestnega turizma.